Ajankohtaista näyttelypalkkiosta

 

Outi-Alanko-Kahiluoto-9.jpg

Outi Alanko Kahiluoto: Eroon ilmaisesta työstä

Kansanedustaja ja Suomen museoliiton puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto kannustaa museoita hakemaan erityisavustuksia taiteilijoiden palkkioihin.

"Uskonkin, että keskustelu taidenäyttelyiden sopimus- ja korvauskäytännöistä on hyödyksi paitsi taiteilijoille, myös museoille. On hyvä, että taidealan sopimuskäytäntöjä kehitetään. Uskon, että läpinäkyvien sopimus- ja korvauskäytäntöjen kehittäminen on niin taiteilijoiden kuin myös museon etu. Museoilla toiminnan ennakoitavuus ja läpinäkyvyys lisääntyisivät."

museokuvituskuva1.png

Opetus- ja kulttuuriministeriö avasi avustushaun museoille

Haku käynnistyi viikolla 16. Avustus on tarkoitettu taidenäyttelyitä järjestäville museoille taiteilijoille maksettavien näyttelypalkkioiden kattamiseksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää avustuksiin yhteensä noin 250 000 euroa.

Näyttökuva+2018-04-10+kello+18.27.57.png

Suomen Taiteilijaseura julkaisi näyttelysopimuksen vapaaseen käyttöön

Suomen Taiteilijaseura on julkaissut vuoden 2018 alussa näyttelysopimusmallin vapaaseen käyttöön. Näyttelysopimus on kattava ja yksityiskohtainen sopimusmalli, joka soveltuu taiteilijan ja museon väliseksi sopimukseksi erilaisissa taidenäyttelyissä. Sopimusmallia voidaan soveltaa myös gallerianäyttelyihin.

anna_rikkinen-2-350x350.jpg

Ornamon taideasiantuntija: Oletuksia taiteilijan työstä

Ornamon taideasiantuntija Anna Rikkinen purkaa kommentissaan taiteilijan työhön liittyviä myyttejä –muun muassa sen, että museonäyttelyistä saisi aina hyvät rahat.